ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Poliser misstänks för brott efter dödsskjutningen av Eric Torell

David Peterson · 12 Feb 2019
Uppdaterad 12 Feb 2019
Fyra poliser har delgivits misstanke om brott i samband med dödsskjutningen av Eric Torell.

Fyra poliser har delgivits misstanke om brott i samband med dödsskjutningen av Eric Torell. Foto: Arkivbild/Privat


Fyra poliser har delgivits misstanke om brott i samband med dödsskjutningen av Eric Torell. Det rapporterar SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Den andra augusti förra året blev 20-årige Eric Torell, som hade både Downs syndrom och autism, ihjälskjuten i Vasastan i centrala Stockholm av ett antal poliser.

Polisen hade fått larm om en man som bar på ett vapenliknande föremål som senare visade sig vara ett leksaksvapen. Polisen har hävdat att de agerade i nödvärn när de skött flera skott mot Eric Torell. Även ett fönster, träd, cyklar och husfasaden träffades av kulor när polisen avlossade sina vapen.

Nu är förundersökningen om dödsskjutningen klar och minst fyra poliser har under utredningen delgivits misstanke om brott, rapporterar SVT.

– Jag företräder en person som är delgiven misstanke om brott och även andra poliser som varit involverade. Jag kan inte svara på om det eventuellt är fler som är delgivna, men i vart fall fyra, säger advokat Anton Strand, som företräder en av de misstänkta poliserna, till kanalen.

Kan bli åtal

Nu har de brottsmisstänka polisernas advokater två veckor på sig att lämna in synpunkter på förundersökningen. Sen kommer åklagaren att fatta beslut om eventuellt åtal.

– Hur tragisk den här utgången än blev så kan jag inte se att min klient hade kunnat göra på något annat sätt och därmed har han heller inte gjort något brottsligt. Jag tycker att ett korrekt beslut vore att man inte väcker åtal. Skulle åklagaren göra en annan bedömning får tingsrätten pröva saken, säger Anton Strand till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro