ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Poliser ställde naken man utanför arresten

Fredrik Beckman · 20 Jun 2013
Uppdaterad 20 Jun 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

I höstas ställde två vaktkonstaplar på arresten i Göteborg en man, som skulle släppas, naken utanför grindarna. Först därefter fick han sina kläder. Polisen har inlett en förundersökning och en av männen fick en advokat idag.

Det var den 20 oktober som den 31-årige vaktkonstapeln och hans jämnåriga kollega skulle släppa ut en man som varit omhändertagen för att han var för full, från arresten på Aminogatan i Göteborg.

– Han vägrade ta på sig byxorna och vägrade gå från Aminogatan. Då har man tagit personen, ställt honom utanför grinden och gett honom kläderna. Vad gör man i den situationen? Man kan ju inte ta in honom i cellen igen, säger 31-åringens Advokat Anders Lysén.

Han och hans klient har ännu inte varit på förhör, för 31-åringen är misstänkt för ofredande. Därför är Anders Lysén inte säker på att det gäller just den händelsen.

– Men vi ka inte tänka oss att det skulle vara någon annan händelse, säger Lysén.

– Min klient nekar till att ha gjort något som inte är förenligt med lagen.

Men det är inte den tidigare berusade mannen som gjort anmälan. Istället är det 31-åringens chef kommissarie Bertil Claesson. Totalt är det sju personer som han i slutet av förra året anmälde till disciplinenheten för utredning. Två av dem misstänktes för brott, de andra riskerar andra disciplinpåföljder.

– Det var ett helt turlag på sju personer. Det var en skrivelses som kom in till oss som vi var tvungna att agera direkt på. Vi sände vidare den till disciplin för utredning. Mer kan jag inte gå in i detalj, säger Bertil Claesson.

Begäran om advokat åt 31-åringen och att han är misstänkt för ofredande har sänts in av Lena Lithner, chefåklagare på riksenheten för polismål. Metro har inte kunnat nå henne för en kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro