ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Poliser vägrade skriva anmälan – döms

Johan Mårtensson · 4 Dec 2013
Uppdaterad 4 Dec 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Pojken hade blivit misshandlad – men poliserna vägrade ta upp anmälan. Nu döms de för tjänstefel.

– De sa att det var onödigt pappersarbete och att det inte skulle leda någonvart, berättade 16-åringens moster under rättegången i Helsingborgs tingsrätt. 

Både hon och pojken hade beskrivit för poliserna hur han skallats blodig av en granne, som klagat på hög musik från lägenheten. Men poliserna avfärdade dem och tyckte att det räckte att de inblandade tog varandra i hand. När pojkens pappa senare kontaktade andra poliser skrevs misshandelsanmälan direkt, och nästa vecka inleds rättegången mot grannen.

De båda polisassistenterna dömdes i går till dagsböter för tjänstefel. De nekade till brott och hävdade att de aldrig hade uppfattat att 16-åringen och hans släkting ville göra en anmälan. Men det spelar ingen roll, menar rätten och slår fast att misshandeln faller under allmänt åtal och att poliserna skulle ha skrivit en anmälan även om det varit mot offrets vilja. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro