ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Poliserna fick bilen sönderslagen – under patrull

Annica Ögren · 11 Maj 2018
Uppdaterad 11 Maj 2018
Polisbilen blev sönderslagen under utryckning.

Polisbilen blev sönderslagen under utryckning. Foto: Polisen


Natten till Kristi Himmelsfärd var poliserna i Stenungsund på utryckning till en badplats. När de kom tillbaka till bilen var den sönderslagen. Nu skriver poliserna själva om händelsen på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var på natten till torsdagen vid 01-tiden som polisen i Fyrbodal åkte på patrull till en badplats där det var många ungdomar som höll till, som även Expressen skrivit om. Enligt polisen hade det kommit uppgifter om att det var ”stökigt” på platsen.

När polisen kom fram till badplatsen Getskär i Stenungsund fanns där många ungdomar, men läget rapporterades som under kontroll och många ungdomar var på väg att lämna platsen. Men en ungdom fångades upp av polisen då denne hade druckit lite för mycket, varpå polisen kom överens med personens föräldrar om att ge ungdomen skjuts hem.

Det var när poliserna gick tillbaka mot polisbilen igen som de märkte att någon slagit sönder vindrutan på bilen och förstört den ena sidobackspegeln.

Polisbilen var i så dåligt skick att den inte gick att köra, och polisen fick ordna hemskjuts till den förfriskade ungdomen på annat sätt.

Nu har polisen gått ut med ett meddelande om händelsen på sin Facebooksida. I inlägget riktar polisen sig till de personer som förstörde polisbilen. De skriver bland annat: ”Tänk om det är du, eller din mamma, som behöver hjälp nästa gång. Hur hade det känts att veta att polisen inte kan komma på grund av att någon roat sig med att slå sönder polisbilen. Tänk efter nästa gång!!!”

Polisen skriver även att brottet för förstörelsen av polisbilen är skadegörelse, vilket kan leda till både böter och fängelse. Reparationskostnaderna för bilen kommer enligt polisen att kosta “ett antal tusenlappar” och kommer falla på den som är skyldig till skadegörelsen.

På fredagen har polisen inte fastställt vem som ligger bakom brottet.

– I nuläget har vi ingen misstänkt, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen i Region Väst till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro