ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisernas ovanliga möte gör succé på Facebook

Niklas Sandberg · 7 Jan 2016
Uppdaterad 7 Jan 2016
Nya tjänstedjur? Nja, inte om polisen får bestämma.

Nya tjänstedjur? Nja, inte om polisen får bestämma. Foto: Privat


Vid en rutinpatrullering stötte poliserna Andreas och Rickard på de två alpackorna Tchocko och Ricky. Mötet resulterade i en bild på Facebook som nu möts med hyllningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Poliserna Andreas och Rickard fick sig en minst sagt trevlig överraskning vid en rutinpatrullering i Vetlanda. Vid stadskyrkan stod nämligen de två alpackorna Tchocko och Ricky som båda deltagit i kyrkans julspel.

– Vi fattade först inte vad det var vi såg på avstånd. Vi såg bara två personer stå med de här alpackorna, vars huvud bara stack upp. Vi var bara tvungna att gå fram och hälsa, säger Andreas till Metro.

Poliserna blev så tagna av händelsen att de även tog en bild av händelsen och la upp den på Polisen Höglandets Facebooksida.

– Varken jag eller min kollega har stött på dem live förut så detta var en kul grej för oss båda.

►LÄS MER: Här leker polisen med flickan – bilderna får hjärtan att smälta

Responsen har efter inlägget på Facebook enbart varit positiv och några har även undrat om inte djuren kan komma att användas i polistjänst.

– Några brukar vara dryga eller ska vara roliga men nu var det bara positiv respons. Att de skulle användas som tjänstehundar är dock en dålig idé. De äter en hel del hö och är till skillnad från hundarna inte särskilt skräckinjagande. De står mest och gör kurrande ljud ifrån sig och är lurviga och söta.

►LÄS MER: Belgare bekämpade terrorlarm – med kattbilder

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro