ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polishatare häktad

Daniel Olsson · 16 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Kan bli aktuell i utredningen kring våldet mot polisen i veckan

klar

Artikellänk är kopierad

En 44-årig Mölndalsbo har häktats för flera hot riktade mot polis, åklagare och tingsrättspersonal i Göteborg.

Men han är i nuläget inte misstänkt för attackerna mot polisen tidigare i veckan.Mannen är van att hantera vapen och skulle kunna bli aktuell i utredningen kring skotten mot polisstationen i Partille och helikopterdivisionens hangar på Säve flygplats tidigare i veckan.

– Det är alldeles uppenbart att han profilmässigt stämmer överens och jag är inte ensam om att tycka det, säger chefsåklagare Jonas Almström, men understryker att mannen varken hörts eller delgivits misstanke i den utredningen.

Mannen fråntogs så sent som i somras sin vapenlicens och enligt åklagaren är det en av orsakerna till att han driver en rad rättsliga processer mot staten. Ett processande som eskalerat över tid.

Den 21 september kom mannen in på polisstationen i Mölndal och berättade att han precis slagit sönder en polisbil utanför med ett släggskaft.

Han har sprayat hot och obscena meddelanden utanför länsrättens lokaler i Göteborg och förra fredagen faxade han en åtta sidor lång skrivelse till tingsrätten och förklarade att han kommer ”vidta synnerligen kraftfulla åtgärder” mot tingsrättens ”egendom/lokaler”.

Under häktningsförhandlingen i går eftermiddag medgav 44-åringen att han gjort sig skyldig till hot och skadegörelse men menade att han haft rätt att göra det i den situation han var i.– Han är en tystlåten man som känner sig kränkt. Jag tror inte att han begått händelserna tidigare i veckan, säger Thomas Ahlstrand, som förde chefsåklagarens talan under häktningsförhandlingen.Tingsrätten kommer inom de närmaste dagarna beslut om mannen ska genomgå en mindre sinnesundersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro