ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polishund ska bota skräcken

Fredrik Beckman · 12 Okt 2012
Uppdaterad 12 Okt 2012

Foto: Ola Åkeborn/Scanpix


En rottweiler bet tag i 6-åringens ben och drog honom med sig. Nu ska pojken få hjälp att bearbeta skräckupplevelsen av polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 6-åriga pojken skrek av skräck när en rottweiler-hund bet tag i hans ben och drog honom som i dragkamp vid spårvagnshållplatsen i Brunnsparken tidigare i veckan. På filmer som vittnen filmat med sina mobiler, och som setts av tusentals personer på Facebook, skriker han ”hjälp mig”.

Polisen har nu pratat med pojkens pappa, om hur pojken mår.

– Jag är ingen rättsläkare eller psykolog. Men de skador som han har är framför allt blåmärken på kroppen. Han har inga bitmärken efter hundbett, säger Geir Hogsta, kommissarien som samordnar den nya gruppen inom Göteborgspolisen som handlägger ärenden med djur inblandade.

Många har berörts av det som hände pojken och nu ska han få hjälp att bearbeta händelsen av polisen.

– Det rent psykiska, där kommer han att få hjälp och vi ska försöka få till stånd möten med hundar. Han ska få träffa både valpar och polishundar för att han inte ska få hundrädsla. Det är en självklarhet att vi hjälper till med det, säger Geir Hogsta.

Polisen kommer att samtala med både den kvinna som äger hunden och den man som rastade den vid Brunnsparken i början av nästa vecka. På måndag kommer också hunden att mentaltestas.

– Hundägaren har ett strikt ansvar för sin hund även om man inte rastar den själv. Det kan vara ett brott mot lagen om tillsyn över hund och katt, säger Geir Hogsta.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro