ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polishunden Django knivhöggs i tjänsten - hyllas nu för sitt mod

Gustaf Larsson · 16 Jul 2018
Uppdaterad 16 Jul 2018
Polishunden Django knivhöggs brutalt under ett ingripande. Nu hyllas han.

Polishunden Django knivhöggs brutalt under ett ingripande. Nu hyllas han. Foto: Polisen


Under ett ingripande i Landskrona i helgen skadades polishunden Django svårt efter att ha blivit brutalt knivskuren. Den misstänkta gärningsmannen, en man i 50-årsåldern, kunde senare gripas. "Min hund tappade mycket blod", säger hundföraren.

klar

Artikellänk är kopierad

Den misstänkta mannen, född 1968, sköts av polis i benet och fick sedan föras till sjukhus. Han anhölls senare misstänkt för grovt hot mot tjänsteman.

Polishunden Django fanns med vid ingripandet och skadades svårt efter att ha blivit brutalt knivhuggen. Polisen hyllar nu hunden för sitt mod.

– Trots att Django blev knivskuren vägrade han att ge med sig utan försökte trots sina skador att oskadliggöra angriparen. Min hund tappade mycket blod under ilfarten till Djursjukhuset och svävade mellan liv och död under några timmar tills veterinärerna kunde stabilisera läget, berättar hundföraren som vill vara anonym på grund av en hotbild.

Trots omfattande operationer verkar polishunden kunna bli helt återställd, skriver polisen.

– Django är hemma och vilar upp sig men väntas åter vara i tjänst i höst igen. Så är prognosen i alla fall men redan nu verkar faktiskt Django taggad att ge buset en omgång. Det är oerhört glädjande att se Djangos tillfrisknande även om han inte är helt återställd och jag är djupt tacksam till all personal på veterinärkliniken för deras insats, säger hundföraren.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
gustaf.larsson[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro