ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polishunden Django knivhöggs svårt i somras - nu åter i tjänst

Björn Sjö · 30 Aug 2018
Uppdaterad 25 Jan 2019
Django fick ett hugg rakt mot hjärtat.

Django fick ett hugg rakt mot hjärtat. Foto: Polisen


Polishunden Django knivhöggs i bröstet vid ett ingripande i Landskrona i somras. Han var nära döden - men klarade sig och är nu åter tillbaka i tjänst.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisens hundgrupp i Region Syd berättar den glada nyheten om polishunden Djangos tillfrisknande på Polisen nordvästra Skånes Facebook-sida.Django knivhöggs av en gärningsman i bröstet vid ett ingripande i Landskrona i mitten av juli. Mannen hade gått runt och agerat hotfullt i ett villaområde  i Landskrona.

Hans kniv, en förskärare, hade ett blad som var cirka 20 centimeter långt. Det trängde rakt in i bröstet, i riktning mot hjärtat, på hunden.

Tappade mycket blod

– Trots att Django blev knivskuren vägrade han att ge med sig utan försökte trots sina skador att oskadliggöra angriparen. Min hund tappade mycket blod under ilfarten till Djursjukhuset och svävade mellan liv och död under några timmar tills veterinärerna kunde stabilisera läget, berättade hundföraren i somras.

Django hade tur i oturen. Knivbladet tog i ett revben, för att sedan glida på utsidan av revbenen utan att träffa någon större artär eller skära sönder något annat viktigt.Nu har Django fått läka efter operationerna och fått vila upp sig med sin förare i hemmets lugna vrå.

Mentalt återställd

I veckan testades han av polisens instruktörer, för att se om det fanns några kvarstående mentala hinder.– Till allas vår stora glädje så kunde konstateras att Django fortfarande är den polisiära tjänstehund han är född till och att han nu åter är redo att ge sig ut bland nya och gamla ljusskygga personer i vårt samhälle. Bäva månde dessa, för nu är både Django och hans övriga fyrbenta kolleger inom Polisens hundgrupp PONV mer taggade än någonsin för att bekämpa och förebygga all form av brottslighet, skriver polisen på Facebook och avslutar med:– Så alla typer av elakingar – nu kör vi!

Elakingen som skadade Django, en man i 50-årsåldern, greps strax efter attacken i somras.

Han sköts av polis i benet och fick också åka till sjukhuset. Han häktades senare misstänkt för grovt hot mot tjänsteman.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Sjö
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro