ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisinsats på Söder efter knivmord på Reimersholme

Matilda Bjerlöw · 27 Mar 2013
Uppdaterad 27 Mar 2013
Adressen spärrades av på onsdagsförmiddagen.

Adressen spärrades av på onsdagsförmiddagen. Foto: Linus Paulsson


En guldhandlare hittades död i en lägenhet på Reimersholme i Stockholm under natten till onsdagen. Polisen jagar nu tre misstänkta gärningsmän.

klar

Artikellänk är kopierad

En guldbutik på Södermalm i Stockholm spärrades av på torsdagsförmiddagen. – Det är en adress som är intressant med tanke på det som hände i natt på Reimersholme, säger Lars Byström, informationsansvarig på Stockholmspolisen.

Jobbade den mördade mannen där? – Adressen är intressant, mer än så kan jag inte säga i nuläget.

Det var klockan 00.36 på natten mot onsdagen som polisen fick ett telefonsamtal om att en död man befann sig i en lägenhet på Reimersholme. När de kom dit kunde de konstatera att den äldre mannen dödats, och inledde genast en förundersökning om misstänkt mord.

En källa uppger för Aftonbladet att den mördade mannen är en guldhandlare, och att det hela började som ett rån som urartade. – De tre rånarna ville tilltvinga sig nycklar och koder till lokalen där mannen förvarade sitt guld, säger källan.

Enligt Expressen, som har talat med den döde mannens bror, tog sig tre maskerade män in i lägenheten redan tidigt på tisdagskvällen. Guldhandlaren var på möte och de gav de sig då på hans hustru och band henne. När mannen kom hem gav de sig på honom också. – De tar honom. Han gör inget motstånd utan säger: ta vad ni vill, berättar brodern för Expressen.

Två av gärningsmännen ska då ha åkt till affärslokalen medan den tredje stannade kvar och vaktade. 

Men ett av kassaskåpen fick de inte upp, och den bundne mannen hade inte koden. I tumultet som uppstod höggs mannen till döds.

Hustrun lyckades larma polisen men när ambulans kom fram var mannen redan död.

Polisen vill dock varken kommentera eller dementera om detta stämmer.

Men den mördade mannen är guldhandlare? – Jag kommenterar ingenting runt det, säger Lars Byström.

Så vad händer just nu? – En stor apparat har dragits i gång. Vi har gjort teknisk undersökning och en hel del förhör är hållna.

Så ni har vittnen? – Ja, men vi hoppas på fler. Så om någon har sett något på Reimersholme eller Rosenlundsgatan mellan 18.30 och 00.30 vill vi att de hör av sig på 114 14, säger Lars Byström.

Det polisen söker efter är minst tre personer i 25-årsåldern, cirka 170-180 centimeter långa och med mörka kläder, som ska ha befunnit sig på de aktuella platserna vid denna tid på onsdagskvällen.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro