ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Poliskritik efter dna-topsning vid Hells Angelsfest

Fredrik Beckman · 16 Dec 2013
Uppdaterad 17 Dec 2013

Foto: TT


Polisen misstänkte mannen för narkotikabrott, när han var på väg till fest vid Hells Angels i Gunnilse. Men något knark hade inte mannen tagit. Nu riktar JO kritik mot polisen – som passade på att dna-topsa mannen.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen var på väg till en fest i Hells Angels lokaler i Gunnilse 29 september förra året. Då passade polisen på att slå till mot deltagarna. Mannen var en nio personer som togs med, misstänkta för brott.

Polisen ansåg att mannen såg narkotikapåverkad ut.

De tog honom till polishuset i Göteborg för provtagning. Proverna visade negativt – mannen hade inte tagit narkotika och skulle därmed släppas. Men polisen passade också på att dna-topsa mannen.

Nu får polisen kritik för sitt agerande. Justitieombudsmannen, JO, ser allvarlig på att polisen inte har dokumenterat varför de misstänkte mannen för att vara narkotikapåverkad, och i så fall av vilken narkotika.

Dessutom får polisen kritik för att man dna-topsade mannen. JO tycker att det borde varit självklart att om mannen var narkotikapåverkad skulle det inte gett mer än böter i straff. Därför var registertopsning för dna en för integritetskränkande åtgärd, menar JO.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro