ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisman brottade ner cyklist inför folkmassa

Jenny Sköld · 29 Jul 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ett videoklipp på Youtube visar hur en New York-polis avsiktligt springer fram till en cyklist och brottar ner honom till marken – till synes helt oprovocerat. Cyklisten, som heter Christofer Long, deltog i cyklistmanifestationen Critical Mass, som hålls varje månad på Manhattan när polismannen plötsligt av någon anledning flyger på honom mitt framför folkmassan på Time Square.

Cykelmanifestationen hölls från början i städer världen över för att väcka uppmärksamhet kring hur cykelovänlig stadsmiljön är, men har i dag mest en tradition utan något egentligt syfte.

Long greps därefter för försök till ofredande, våld mot tjänsteman och förargelseväckande beteende. Efter att filmen publicerats har polismannen omplacerats och blivit av med vapen och polisbricka i väntan på utredning.Longs advokat hoppas nu att filmen publicerats att åklagaren ska släppa misstankarna mot Long. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro