ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisman sköt döv man – för att han kört för fort

Ida Gustafsson · 23 Aug 2016
Uppdaterad 23 Aug 2016
Trafikpolisen följde efter 29-åringen när han körde för fort och färden slutade på mannens gata där han sedan sköts ihjäl.

Trafikpolisen följde efter 29-åringen när han körde för fort och färden slutade på mannens gata där han sedan sköts ihjäl. Foto: MSNC/Skärmdump


En polisman i North Carolina, USA sköt en 29-årig man till döds efter att denne körde för fort. Mannen som var döv fortsatte att köra hem, trafikpolisen följde efter och sköt sedan ihjäl mannen – på hans egen gata.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt polisen försökte trafikpolisen att stoppa 29-åringen vid 18-tiden i torsdags, förra veckan. Mannen som färdades i en Volvo, i nordöstra Charlotte i North Carolina i USA, körde för fort, rapporterar lokaltidningen Charlotte Observer. Men 29-åringen, som var döv, stannade aldrig utan fortsatte att köra vidare mot sitt hem. Huruvida 29-åringen förstod vad som pågick eftersom han inte kunde höra polissirenerna är oklart.

LÄS MER
Fick inte sjukförsäkring – för att hon var hörselskadad

Trafikpolisen följde efter Volvon. Mannen fortsatte sin resa in i villaområdet där han bodde. Där tog resan slut, när mannen klev ut ur sin bil blev han skjuten av polisen. Vad som exakt hände efter att 29-åringen stannat sin bil är inte känt, det utreds nu av polis.

Men en granne som blev vittne till skottlossningen säger till lokala tv-kanalen WCNC att han såg trafikpolisens bil på gatan och att det rykte ur den, och 10 sekunder senare hörde grannen ett skott. 

Sedan såg han 29-åringens kropp liggandes på gatan. 

– De borde ha trappat ner och tränats till att förstå att det här är en helt annan situation. Att de stannar någon som är döv, de är handikappade. Jag tycker att det som hänt är oacceptabelt. 

Enligt flera grannar på gatan försökte 29-åringen förmodligen kommunicera med polisen med teckenspråk innan han sköts. Enligt polisens utredare hade trafikpolisen och 29-åringen drabbat samman innan skottet avlossades. LÄS MER: Veronica: Polisen misshandlade min döva, austistiska bror

Trafikpolisen har nu omplacerats till en administrativ tjänst inom polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro