ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polismordet var en utstuderad avrättning

TT · 22 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

När förhandlingen började nekade 55-åringen till samtliga brott han åtalats för, förutom vapenbrott.

Han hävdade genom sin advokat Peter Althin att han inte haft uppsåt att varken döda eller skada någon. Han hävdade även att han heller inte i brev eller på annat sätt hotat företrädare för rättspsykiatrin.Den åtalade mannen satt under rättegångens inledning lugnt på sin stol och småpratade med sin advokat.

Åklagare Pär Andersson började med att tala om den mördade polismannen Fredrik Widéns liv; om hans familj, jobb och intressen. Han sade att Widén hade många drömmar och planer om framtiden.– Widéns drömmar fick ett abrupt slut. 55-åringen släckte alla hans drömmar. Mordet var en utstuderad avrättning, sade kammaråklagare Andersson. På plats i rättssalen fanns flera av Widéns anhöriga.Åklagaren lämnade därefter en lång bakgrund till mordet och de händelser som enligt honom ledde fram till dådet. Enligt åklagaren började 55-åringens starka hat mot samhället med att han 1994 dömdes till tio års fängelse för dråp. Ett hat som enligt åklagaren ledde fram till mordet på polismannen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro