ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisstjärnan är "sinnessjukt laglydig"

Anneli Sandberg · 2 Nov 2012
Uppdaterad 2 Nov 2012

Martin Melin syns i Polisskolan” och siktar på att snart ge ut en egen deckare. För Metro avslöjar han vem han aldrig skulle anställa, vad som skulle hända om han vaknade upp en dag och var okänd och vem som står för pengarna därhemma.

klar

Artikellänk är kopierad

Kan du redan efter ett avsnitt säga vem i ”Polisskolan” du inte skulle anställa som polis?

– Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson. Han har för kort stubin. Han är ett socialt geni vilket talar för honom men hans stubin talar emot honom. Som tur är går det fort över. 

Nu ska du skriva en deckare. Hur mycket coaching får du av din fru Camilla Läckberg?

– Ingen coaching alls vad gäller manuset. Däremot pratar vi mycket om att skriva, det är ett naturligt samtalsämne oss emellan. Något hon har lärt mig är gestaltning, hur man ska beskriva olika personer. Min bok, som jag hoppas kommer ut nästa höst, är en polisroman som utspelar sig bland uniformerande poliser och inte om mordutredare som de flesta andra inom genren. 

Vad är det svåraste du upplevt i polisyrket?

– En natt fick jag hämta upp en mamma på hennes arbetsplats i Stockholm och köra henne till Akademiska sjukhuset i Uppsala för att hennes man och barn hade omkommit i en trafikolycka. Det var ingen rolig resa. En riktigt jobbig situation. 

Rädd har jag bara varit två gånger, den ena på Råsunda då vi höll på att bli nedsparkade av AIK-klacken. Andra gången när jag stoppade en kille från att ta livet av sig och vi står på ett tunnelbanespår och plötsligt kommer tunnelbanan. Det fanns ingenstans att ta vägen och tåget passerade två centimeter bakom mig. 

Din fru Camilla tjänar fem gånger mer än dig. Får du månadspeng? 

– Hahaha, nej men det var en bra idé! Nej, jag har min egen lön. Vi har gemensam ekonomi och som de flesta andra har vi en hushållsbudget.

Har det någon gång uppstått en konflikt mellan dig och Camilla på grund av att hon sitter på pengarna?

– Nej, vi har aldrig haft en dispyt om pengar. Jag är den snåla i vår familj och tittar fortfarande på extrapriser vilket Camilla blir sur på mig för. Först nu har jag accepterat att vi flyger business. Vi lever ett normalt liv men om vi gör något extra så betalar Camilla. Hon sätter nivån på vår levnadsstandard. 

Har du någon gång använt handklovar eller batong i sängen?

– Hahaha, vilken konstig fråga, en batong!? Nej, jag har inte fistat min fru med en batong och hon har inte använt den på mig. Jag har inte använt handklovar heller. Händer är en del av sexet och jag går inte i gång på att kedja fast tjejer. 

Du har kritiserat dig själv som pappa tidigare. Har du försakat dina barn?

– Jag försakade min äldsta dotter och min ex-fru de fyra första åren. Jag fanns där för barnen när det var roligt men inte i vardagen. Jag tog inte ansvar när de var sjuka eller när de borstade tänderna. Det tyckte jag att min ex-fru skötte så bra. Jag förstod att jag betett mig fel när jag skilt mig och hade min dotter Fanny själv för första gången och hon efter tre timmar säger att hon vill hem till mamma. Numera sätter jag barnen i fokus och engagerar mig i dem.

Vad är det olagligaste du gjort?

– Jag snattade godis när jag var tolv år. Och det är nog det värsta jag gjort i ung ålder. I vuxen ålder så är det fortkörning men jag har aldrig åkt fast. Jag är faktiskt sinnessjuk laglydig.

När grät du senast för att du var ledsen?

– Det var hösten 2007 när jag skilde mig. Då var jag ledsen för min ex-fru och för barnen och den situation som jag satt dem i. Jag hade skuldkänslor men Camilla var ett stort stöd. Jag är sällan ledsen. Mitt ordspråk är att det löser sig. Mer bit ihop än bryt ihop. 

Du och Camilla är ett extremt offentligt par. Vad skulle hända med dig, Camilla och ert äktenskap om ni vaknade upp och ingen längre brydde sig?

– Jag skulle inte bry mig och jag tror inte att Camilla skulle göra det heller. Det är inte att synas som är grejen. Det som är roligt med att vara i offentligheten är allt roligt man får vara med om. Om jag fick gå på festerna, tjäna pengarna och träffa människorna så skulle jag inte ha något emot att jobba i det dolda. Efter ”Robinson” kände nio av tio igen mig på gatan, i dag är det en av tio som känner igen mig. Mår jag sämre för det? Inte ett dugg.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro