ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisstudent nekar till alla mordmisstankar

Stockholm TT · 9 Sep 2006
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Med stor bestämdhet och med stort lugn berättade den 36-årige eleven vid Polishögskolan om sina kontakter med den i dag döda kvinnan, om hennes intresse för honom men också om hans oskuld till de mordmisstankar som riktas mot honom.

En av hans försvarare, advokat Leif Ericsson, sade att hans klient inte har något med mordet att göra.

Han underkände bevisningen mot mannen och betonade att det inte finns några tekniska bevis som binder hans klient till dådet. Blivit hotad-Vi vet inte hur, när och varför kvinnan dödades. Inte ens dödsorsaken är klarlagd, fortsatte Ericsson. Advokaten framhöll att kvinnan blivit hotad av andra män och sade att hon bland annat kände stor rädsla för sin tidigare man. Han antydde därmed att några av dessa män kan ha dödat kvinnan.

36-åringen medgav att han träffat kvinnan den 8 september i fjol, den sista dagen hon sågs i livet.

Han skjutsade henne till motorstadion en mil utanför Uppsala. När de kom dit mötte de två okända män som drog ut kvinnan ur hans bil och förde bort henne.

Mannen redogjorde detaljerat över kidnappningen och om hans försök att stoppa dem. -Jag följde efter männen i min bil men tappade bort dem och åkte hem, sade han. Ifrågasatte uppgifter Åklagare Anne Sjöblom tror inte på mannens berättelse och ifrågasatte starkt hans trovärdighet. -Är det här en berättelse som rätten ska tro på, undrade hon. Mannen gav inget klart svar utan hänvisade till ett polisförhör där han fått samma fråga och då sagt att han förstår frågan.

Åklagare Anne Sjöblom undrade också varför mannen inte ringde polisen när han kom hem. -En bra fråga, sade han och sade sig inte ha något bra svar. Enligt åklagaren hade mannen och kvinnan en kärleksrelation när hon försvann den 8 september. -Han hade lovat att åka till Turkiet och överlämna 300 000 kronor till hennes bror, men brodern fick aldrig några pengar. Han behöll dem själv. När hon pressade honom att betala tillbaka pengarna genom att hota med att avslöja deras kärleksförhållande för hustrun tappade han kontrollen och dödade henne vid motorstadion, sade Anne Sjöblom i sin sakframställning. Hon framhöll att 36-åringen är den ende som hade motiv och möjlighet att döda kvinnan. Dumpades i ett kärr Enligt Anne Sjöblom dödades kvinnan med ett trubbigt föremål och dumpades i ett kärr intill en liten grusväg utanför Forsmark.

Mannen blev tidigt misstänkt för att ha något med kvinnans död att göra. Han greps förra hösten och satt häktad en vecka misstänkt för människorov, men släpptes.

I rätten avslöjade 36-åringen att han tänkt ta sitt liv i polishuset. -Den andra natten hos polisen satt jag och flätade en snara, sade han. Efter åtta månaders sökande efter kvinnan hittade polisen hennes kvarlevor. Kroppen hade gömts i en pressening och doldes på fyndplatsen av rostiga tunnor och annat skräp.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro