ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Polisteori: Koppling till Vasastandåd

Stina Berglund · 13 Maj 2011
Uppdaterad 13 Maj 2011
En 37-åring blev skjuten i benet i Backa i onsdags kväll.

En 37-åring blev skjuten i benet i Backa i onsdags kväll. Foto: Scanpix


Göteborg skakas av ännu en skottlossning. Polisens teori: Gängskjutningen har koppling till avrättningen i Vasastan. Den skjutne vill inte prata.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingen är ännu gripen för skottlossningen i Backa i onsdags kväll. En 37-åring, som tidigare är känd av polisen för gängkriminalitet, ska ha attackerats av två maskerade skyttar vid sin bil utanför hemmet i Backa. Männen försvann springandes från platsen. Det är den tredje ouppklarade skjutningen i Göteborg på kort tid. För snart två veckor sedan sköts en 42-åring som tidigare haft kopplingar till kriminella gäng till döds på öppen gata. Också han attackerades utanför sitt hem, och polisen har ännu ingen misstänkt för dådet. Polisen var i går mycket förtegen om utredningen, men bekräftar att man utreder om det finns något samband mellan skjutningarna. – Självklart. Vi lägger pussel och tittar på olika händelser. Men vi kan inte gå ut med mer information innan vi har knutit ihop säcken, säger Björ Blixter, polisens presstalesman. 37-åringen träffades i benen och är inte livshotande skadad. Han vårdades i går på Sahlgrenska, och polisen gjorde försök att förhöra honom. – Han har varit ganska fåordig, sa presstalesmannen Stefan Gustafsson till Metro i går.

klar

Artikellänk är kopierad

Stina Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro