ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisutredning med 15-åringar tog ett år

Fredrik Beckman · 27 Okt 2011
Uppdaterad 27 Okt 2011
– Det får det får ju inte dröja ett år. Det är barn och ungdomar som det gäller, säger Torpaskolans rektor Anders Hurtig som gjorde polisanmälan dagen efter händelsen.

– Det får det får ju inte dröja ett år. Det är barn och ungdomar som det gäller, säger Torpaskolans rektor Anders Hurtig som gjorde polisanmälan dagen efter händelsen. Foto: Christina Blom


Tre pojkar misstänkta för misshandel av jämnårig. Pekades ut av vittnen. Åtalades först i går.

klar

Artikellänk är kopierad

Tre 15-åriga killar ska ha misshandlat en jämnårig pojke i Torpaskolan i Lerum. Vittnen kunde peka ut dem. Ändå kom utredningen att dröja. Misshandeln skedde 28 oktober förra året. I går åtalades de misstänkta. En utredning som tog ett år – trots att brott med personer under 18 år inblandade ska behandlas skyndsamt. Mamman till 15-åringen, som först blev nedslagen och sedan sparkad och slagen medan han låg ner, är kritisk. – Det är anskrämligt. Det här är smärtsamt för alla. Sonen förhördes efter någon vecka. Andra vittnen likaså, och de kunde peka ut gärningsmannen. Sedan blev det tyst. Mamman ringde efter några månader och frågade vad som hände. Trots att utredaren skulle kalla dem efter någon vecka för fotokonfrontation, dröjde den till i maj. – Den nya utredaren ursäktade sig och uttalade sig som att det hade hamnat  mellan stolarna. Ännu hade inte de tre misstänkta 15-åringarna förhörts av polis. Trots att de visste att de var polisanmälda, eftersom skola och socialtjänst hade varit inblandade. Det kom att dröja ända till i juli innan polisen tog kontakt med dem. De sista förhören hölls för några veckor sedan. I förhör nekar de till brott, en kommer inte ens ihåg tillfället. – Det är inte bra i bevishänseende. Det är inte bra i målsägarperspektivet och det är inte bra ur ungdomsperspektivet, säger Johan Fröjelin, åklagare.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro