ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Politik och rockriff

Talia Soghomonian/Metro Paris · 26 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Bush avgår och det är bra, men resultaten av det han har gjort i Vita huset kommer att förfölja oss under en livstid, säger REM-sångaren Michael Stipe och förespråkar Barack Obama. 

– Bush avgår och det är bra, men resultaten av det han har gjort i Vita huset kommer att förfölja oss under en livstid, säger REM-sångaren Michael Stipe och förespråkar Barack Obama.  Foto: Alastair Grant


klar

Artikellänk är kopierad

I morgon släpps REM:s 14:e platta. Metro träffade sångaren Michael Stipe som passade på att hylla skivan, pappan, producenten och Heath Ledger.I 28 år har trion hållit ihop som band, men studioarbetet med nya plattan ”Accelerate” var till en början förvirrat, enligt Michael Stipe, 48. Nu är plattan färdig och mer rock- och gitarrbaserad än tidigare skivor, men de politiska budskapen finns kvar i George Bushmotståndaren Michaels texter.

Är låten ”Houston” riktad till ­Barbara Bush?– Ja. Hon droppade den där oförstående goddag yxskaft-kommentaren. Otroligt. Ännu mer otroligt är att mina landsmän tolererade att en stor stad ströks från kartan. Vissa försökte verkligen hjälpa till. Fram tills för två veckor sedan gjorde min pappa och hans kyrka resor till Mississippi som förstördes av orkanen Katrina. Jag är så stolt över honom. Han är 74.

”Until the Day is Done” är tillägnad Heath Ledger?– Jag dedikerade den till honom under en konsert. Han lyssnade på låten i min lägenhet innan han dog och han älskade den, säger Michael om ­skådespelaren.

En annan person Michael gärna höjer till skyarna är Jacknife Lee, som produ­cerade ”Accelerate”.  – Jag tittade på de andra plattorna han har gjort och tänkte Bloc Party är toppen, Snow Patrol är toppen, U2 är toppen, Kasabian är toppen. Killen har verkligen särpräglad smak och ett bra sound. Så vi har en ny vän, säger Michael.

Michael har också två nya filmprojekt på gång. Men för tillfället är det REM som gäller.

klar

Artikellänk är kopierad

Talia Soghomonian/Metro Paris
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro