ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Politiker avslöjades med lön och a-kassa

John Lindblom · 9 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En KD-politiker i Stockholms län misstänks för bedrägeri sedan hans a-kassa polisanmält honom för bidragsfusk. Under minst en månad arbetade KD-politikern på regeringskansliet samtidigt som han tog emot arbetslöshetsersättning. När KD-politikern polisanmäldes valde han direkt att avsäga sig sina politiska uppdrag.– Det är aldrig acceptabelt att fuska med bidrag. Oavsett om man är kommunpolitiker eller riksdagspolitiker ska man föregå med gott exempel mot de som röstat fram dig, säger Emma Henriksson, Kristdemokraternas ordförande i Stockholms län.

Fuskmisstankarna avser 2008, enligt kammaråklagare Jenny Clemedtsons utredning. KD-politikern fick nästan ett år på sig att anmäla den höga ersättningen med både lön för jobbet på regeringskansliet samt ersättning från a-kassan.

KD-politikern har angivit ”personliga skäl och sjukdom” som anledning till avhoppet från kommunpolitiken. Han har för Kristdemokraternas räkning varit en aktiv stockholmspolitiker i lokala frågor och även deltagit i internetdebatter i större riksaktuella frågor.– Inga kommentarer till brottsutredningen. Och huvudskälet till avhoppet har partiet redan fått, säger KD-politikern.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro