ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Politiker får avgå efter barnvåldtäkt

John Lindblom · 1 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Metro den 30 september.
Metro den 30 september.

Efter Metros avslöjande tvingades kyrkopolitikern att avgå och har avsagt sig alla politiska uppdrag.

I går avslöjade Metro att kyrkopolitikern våldtagit sina barnbarn i flera år. Timmar senare avgick han – med omedelbar verkan.

Den kyrkopolitiker inom Stockholms stift som nyligen dömts för sexuella övergrepp på sina barnbarn, avgick i går med omedelbar verkan från sina politiska uppdrag i stockholmsförsamlingen.– Vi hade ett snabbt morgonmöte där vi kom fram till den bästa lösningen för alla parter, säger socialdemokraternas gruppledare Per-Åke Pettersson.

Den dömde kyrkopolitikern har därmed avsagt sig alla tre uppdrag i kyrkorådet, fullmäktige och som kyrkovärd. Domen på fyra års fängelse kommer att överklagas. Den avgående kyrkopolitikern hann sitta knappt två mandatperioder.

Han döms mot sitt nekande för grov våldtäkt och sexuellt utnyttjande av sina barnbarn samt för att ha tvingat dem att se på porrfilmer. – Att vi inte kände till brottsutredningen kan tyckas märkligt ja. Själv säger han att han var på väg att berätta innan media hann före, säger Per-Åke Pettersson.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro