ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Politiker får fängelse för våldtäkt på kollega

Madeleine Korneliusson · 12 Aug 2013
Uppdaterad 12 Aug 2013

Två års fängelse och 115 000 kronor i skadestånd för våldtäkt. Det blev domen för den Bohuslänspolitiker som åtalats för våldtäkt på en politikerkollega under en hotellvistelse i Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var måndagen den 6 maj i år, på ett hotellrum i Stockholm som händelsen ägde rum. Den bohuslänske fritidspolitikern befann sig vid tillfället i Stockholm tillsammans med flera politikerkollegor.

Enligt domen från Stockholms tingsrätt tvingade sig fritidspolitikern på den kvinnliga kollegan under natten till tisdagen.

Han höll då fast henne med sina händer och använde sin kroppsvikt för att hindra henne från att lämna hotellrummet. Efter händelsen sprang kvinnan ned till hotellreceptionen och sökte hjälp hos personalen.

Fritidspolitikern har suttit häktad sedan den 25 juni och har hela tiden nekat till brottet. Han menar att kvinnan hade sex med honom frivlligt.

Nu döms mannen till två års fängelse för våldtäkt. Han döms även till att betala 115 000 kronor i skadestånd för kränkning samt fysiskt och psykiskt lidande till kvinnan. 

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro