ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Politiker om 21-årig kvinna: Hon är för ful för att våldtas

· 5 Jan 2015
Uppdaterad 5 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Det påstådda övergreppet ska ha skett på en nattklubbstoalett i Italien.  Philip Drury fskyller sin kommentar på att han var överarbetad.
Det påstådda övergreppet ska ha skett på en nattklubbstoalett i Italien.  Philip Drury fskyller sin kommentar på att han var överarbetad.Foto: Alamy/East hampshire district council

Den brittiske lokalpolitikern Philip Drury insinuerade på Facebook att en 21-årig kvinna var för ful för att våldtas. Nu lämnar han sitt parti.

En 21-årig brittisk student hävdar att hon blivit våldtagen under en resa i Italien, men den lokala polisen menar att hon hittar på, skriver Daily mail. 

Fallet har väckt debatt i hemlandet och Philip Drury, lokalpolitiker för Liberaldemokraterna i East Hampshire, delade med sig av sin uppfattning om händelsen på Facebook.

”När jag kollar på henne så blir jag osäker på om någon ens skulle vilja tänka tanken, lol”, skrev han i en kommentar.

Uttalandet har tolkats som att 21-åringen enligt Philip Drury är för ful för att någon skulle vilja våldta henne. Det möttes med stor avsky och Philip Drury har kritiserats skarpt.

Drury, som skyller kommentaren på att han var överarbetad, lämnar nu sitt parti men tänker sitta kvar i fullmäktige som politisk vilde.

– Jag hade precis kommit hem från en utmattande affärsresa till Kina – jag var trött, säger Philip Drury till nyhetsbyrån Solent.

En internutredning gjord av fullmäktige i East Hampshire kom fram till att Drury skulle tillåtas sitta kvar som ledamot eftersom han skrev kommentaren i egenskap av privatperson. Det beslutet har kritiserats av bland andra Ferris Cowper, fullmäktigeledamot för Konservativa partiet, som kallar det ”djupt beklagligt”.

Utredningen om våldtäkt mot den 21-årige studenten lades ner och hon riskerar nu att ställas inför rätta för förtal i Italien.   

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro