ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Politiker om barngrupperna: Jag är orolig

Moa Kärnstrand · 8 Sep 2011
Uppdaterad 8 Sep 2011
Nästan 30 barn per avdelning och det har ökat med 2,3 barn sedan 2009.

Nästan 30 barn per avdelning och det har ökat med 2,3 barn sedan 2009. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX


Metro rapporterade i går om kaos på fritids i Majorna-Linné. Nu lovar politikerna ta tag i stadens eftersatta fritidsverksamhet.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro kunde i går berätta om de växande barngrupperna på fritids i stadsdelen Majorna-Linné. Alltför många barn per vuxen och stora barnökningar utan att fler personal tillsätts. Helene Odenjung (FP), kommunalråd, lade i går fram frågan om den dåliga kvaliteten på stadens fritidsverksamhet och ämnet kommer nu att tas upp på nästa kommunfullmäktige. – Barngrupperna är enorma på vissa ställen, jag är orolig, säger Odenjung. I kommunens kvalitetsredovisning, som togs upp på kommunstyrelsen i går, bekräftas också den bild föräldrarna berättade om för Metro i går. – Det är 29,7 barn per avdelning och det är en ökning med 2,3 barn sedan 2009, säger Helene Odenjung och menar att de styrande inte prioriterat frågan. Något som Robert Hammarstrand (S), kommunalråd med skolansvar, håller med om. – Det är ett område som har varit eftersatt i många år. Vi lovar bättring, framför allt när det gäller de stora barngrupperna, det finns med i vår budget. Det har varit en negativ utveckling i flera år, varför har ni inte gjort något åt detta tidigare? – Ja, det kan man fråga sig.Så hur många barn per vuxen ska det vara? – Det kan inte jag svara på, förutsättningarna kan variera mycket. Det är en bedömning man får göra lokalt.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro