ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Politiker rasar mot EU:s sexfilm

Jenny Sköld · 3 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Scener ur Youtube-filmen. 

Scener ur Youtube-filmen. 


klar

Artikellänk är kopierad

EU-kommissionens nystartade EUtube - som ska marknadsföra EU på Youtube - har redan blivit en succé. Men det är inte vägsäkerhet och politik som intresserar besökarna. Istället är det den ångande sexfilmen med titeln "Film lovers will love this" som har lockat till sig upp mot 20.000 klick, skriver brittiska BBC. Filmen, som ska marknadsföra EUs filmfond, visar hetero och homosexuella par i olika samlagsscener. Men videon blev för magstark för konservativa politiker - särskilt i Polen. En polsk politiker från det konservativa lägret kallar EU-kommissionens marknadsföringsmetoder "omoraliska". Samtidigt säger EU-kommissionären Martin Selmayr till BBC att det kommit en flod av protester från Polen mot de scener som visar två män som är intima mot varandra. Själv vägrar han att se det omoraliska i filmen.

– Vi tror på friheten att uttrycka sig och på konstnärlig kreativitet.

Scenerna i filmen är plockade från ett antal prisbelönta europeiska filmer.Tanken är att EUtube ska innehålla information om EUs aktiviteter, historiska händelser och erbjuda intervjuer med EU-kommissionärer. EU-kommissionen ska också använda kanalen för att informera i viktiga frågor som klimatförändringar, energi och immigration.I nuläget finns omkring 50 videoklipp tillgängliga på kanalen - de flesta på engelska.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro