ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Politiker svälter sig för jobben

Metro Frankrike · 13 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Fransk parlamentariker hungerstrejkar för sin region

klar

Artikellänk är kopierad

Politiker hungerstrejkar för jobben 
  Svälter sig för sysselsättningens skull.
Politiker hungerstrejkar för jobben Svälter sig för sysselsättningens skull.

Franske parlamentarikern Jean Lassalle har hungerstrejkat sedan 7 mars för att protestera mot utflyttningen av företaget Totals fabrik från regionen Accous, som han representerar. Lassalle fruktar att hundratals arbetare kommer att förlora sina jobb utan att kunna finna ny sysselsättning.

Metro Frankrike träffade honom i veckan i nationalförsamlingens lokaler där han sitter varje dag på en bänk. Dieten består endast av saltvatten och socker.– Det här är inte en desperat handling, utan ett sätt att höja medvetenheten, säger han.

Flera politiker, som Nicolas Sarkozy, har visat stöd för Lassalles kamp, men Total har ännu inte svarat på hans krav.– Jag är inte rädd, svarar han på frågan om hur det känns att riskera sitt eget liv.– Min fru och mina barn förstår varför jag gör det här. Fast min åttaårige son sa: "Lämna oss inte bara för den där förbannade politikens skull!"

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Frankrike
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro