ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Politiker tvättade pengar åt mc-gäng

Ann Hagman · 20 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

MC-klubben drog in stora pengar genom svartarbete inom bygg och transport runt om i Sverige. Sedan tvättades pengarna i Stockholm – av en förtroendevald politiker från Stockholm.

Fem medlemmar i den Hells Angels-anknutna klubben Red Devils har häktats i Falun. Samtidigt häktade Falu tingsrätt en far och son från Stockholm. Fadern är förtroendevald kommunpolitiker med ett ansvarsfullt uppdrag. Sonen är känd inom finansbranschen och har arbetat på stora svenska banker och aktieanalysbolag.

– Penningtvätten har skett i Stockholm och inkomsterna av svartarbetet har kommit från hela Sverige, säger kammaråklagare Martin Tidén vid Ekobrottsmyndigheten.

Nu har den 41-åriga finansmannen släppts medan kommunpolitikern, som är i 70-årsåldern, sitter kvar i häkte misstänkt bland annat för grovt bokföringsbrott i familjeföretaget. Förutom politikern sitter ytterligare en man från Stockholm häktad, samt fem personer från Dalarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro