ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Politiker vill förbjuda tiggeri

Metro · 30 Mar 2013
Uppdaterad 30 Mar 2013
Eva Solberg tar Londons kollektivtrafik som exempel där tiggare kan bötfällas med upp till 11 000 kronor. 

Eva Solberg tar Londons kollektivtrafik som exempel där tiggare kan bötfällas med upp till 11 000 kronor.  Foto: SCANPIX


Enligt Eva Solberg är tiggeri ovärdigt och borde inte accepteras i det svenska samhället.

klar

Artikellänk är kopierad

Eva Solberg är ordförande för moderatkvinnor i Stockholm stad. I en debattartikel på DN Debatt föreslår hon nu att man förbjuder tiggeri. 

Enligt Solberg finns det tecken på att tiggeriet är organiserat och tar Stockholmsförorten Högdalen som exempel. Där ser tiggarna ut att avlösa varandra varannan månad, hävdar hon.

"Genom kommunikation med dem som tigger och genom regelverk, skickar vi en tydlig signal till hemlandet/-länderna att det inte är människovärdigt med tiggeri och därför inte accepteras i vårt samhälle", skriver hon i debattartikeln. 

Nu vill hon att kommunerna ska ändra sina lokala föreskrifter för att försvåra tiggeriet. Som exempel tar hon Londons kollektivtrafik, där tiggare kan straffas med böter på upp till 11 000 kronor. 

Solberg menar dock att det är själva ligorna man vill komma åt och inte enskilda tiggare.

"Det ska inte vara lagligt att utnyttja andra på det sätt som ligorna gör. Ingen ska behöva tigga. Ungdomar ska kunna tjäna pengar på ett vanligt jobb, människor med funktionsnedsättning ska få rehabilitering och stöd, och barn ska vara i skolan. Det är ovärdigt och ingen ska behöva leva så", fortsätter hon i debattartikeln

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro