ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Politiker vill ha RUT-avdrag för hundpassning

Iva Horvatovic · 11 Nov 2014
Uppdaterad 11 Nov 2014
Riksdagsledamöter har lämnat in motioner om både hunddagis på riksdagen och RUT-avdrag för hundpassning.

Riksdagsledamöter har lämnat in motioner om både hunddagis på riksdagen och RUT-avdrag för hundpassning. Foto: AP Photo/Gero Breloer


klar

Artikellänk är kopierad

RUT-avdraget borde omfatta även hundpassning. Det tycker riksdagsledamoten Cecilia Widegren (M) som nu har lagt fram en motion om detta.

Enligt motionen skulle avdraget ge en vitare bransch, göra det möjligt för fler att efterfråga tjänsten och bidra till bättre omsorg om djuren. "Hundpassning är nödvändigt för många hundägare som arbetar långa dagar och som behöver hjälp att ta hand om hunden", står det i motionen.

Och politikerna verkar själva vara i stort behov av just hundpassning. Hanna Wigh och Cassandra Sundin (SD) har nämligen lämnat i en motion om hunddagis på riksdagen.

"Det vore värdefullt att som ledamot kunna ta med sin hund upp till riksdagen och erbjudas möjligheten att den får tillsyn, rastning och omsorg under kontorstid", skriver de.

I dag kan man söka RUT-avdrag för tjänster som rengörning, tvätt, trädgårdsarbete, barnpassning och omsorgstjänster. Cecilia Widegren anger RUT-avdragets "framgång" som skäl till att utöka det till att även omfatta hundpassning.

Metro har sökt Cecilia Widegren för kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

Iva Horvatovic
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro