ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Politiker vill ha Thai- hälsning i Riksdagen

Tomas Lundin · 8 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Kungen och Silvia hälsar rätt och fel under samma statsbesök.

Kungen och Silvia hälsar rätt och fel under samma statsbesök. Foto: Scanpix / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Nu har riksdagsmannen och läkaren Göran Thingwall har skrivit ut ett recept på hur spridning av svininfluensan ska stoppas i Riksdagen.

Mona Sahlin fick vara hemma i Nacka med misstänkt svininfluensa efter ett ivrigt handkskande i Kungsträdgården i söndags. Oavsett om S-ledaren drabbats av influensan kanske hon hade sluppit vara sjuk om hon följt doktor Thingwalls exempel.I stället för att skaka hand vill han att politikerna ska hälsa på Thailändskt vis, med en bugning med handlatorna tryckta mot varandra framför magen, rapporterar Politikerbloggen."Jag har själv på min mottagning infört wai-hälsning med lyckat resultat och stor uppskattning. Låt oss i riksdagen gå i bräschen för kampen mot direktkontakt vilket är avgörande för smittspridning av virus!", skriver den moderate riksdagsledamoten i sitt förslag till talmannen.Han avfärdar andra "säkra" hälsningar, såsom att gnugga armbågarna mot varandra. Det framgår inte av förslaget hur Thingwall ställer sig till "eskimåhälsningen", att gnugga näsorna mot varann, men man får förutsätta att han inte rekommenderar den.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro