ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Politikerna fick smaka på skolmaten

Lasr Carlsson · 25 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

BAMBA. 11-årige Leo Hellqvist på Ånässkolan äter frukost kvart i sju, men innan bamba är han redan hungrig.– Jag sportar mycket så jag behöver äta ganska ofta.

Men han behöver egentligen inte gå hungrig. På Ånässkolan serveras frukt i kafét. Fulsockret i godis och annat snask är borta.Igår besökte Göteborgs politiker skolmatsalar runt om i hela stan. Initiativet kom från ungdomsfullmäktige. Gårdagens bjudrätt, apelsinstekt kyckling med tomat- och ostglasyr, föll alla i smaken.– Jättegott, det blir fem poäng, sa Samuel Browning i 5 A.

Miljöpartisten John Wright tyckte likadant. Han har inte käkat i bamba sen tidigt 80-tal.– Gott, fast egentligen borde man vara här under ett par veckors tid för att kunna jämföra.Eleverna i ungdomsfullmäktige kräver en krona mer till skolmaten. Kostchefen Inger Månson i Örgryte välkomnar förslaget.– Med en krona till skulle vi kunna köpa in bättre råvaror, både kött, fisk och grönsaker.

Enkronesatsningen skulle innebära att Göteborg stad behöver öronmärka ytterligare cirka 10-11 miljoner kronor till maten. En liten summa för en god sak, tycker socialdemokraten Anna Uddén.– Det här är bra mat och så skulle det jämt vara. När jag gick i skolan var maten ofta slafsig och drypte av fett.

klar

Artikellänk är kopierad

Lasr Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro