ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Politikerna splittrade efter besked om böneutrop i Växjö

Valerie Kaspersen · 8 Maj 2018
Uppdaterad 8 Maj 2018
Ebba Busch Thor (KD) menar att partiet inte är helt emot böneutropen, men sätter sig emot att de är återkommande.

Ebba Busch Thor (KD) menar att partiet inte är helt emot böneutropen, men sätter sig emot att de är återkommande. Foto: TT/Flickr


Under tisdagen beslutade polisen i Växjö att Stiftelsen Växjö muslimer får sända böneutrop en gång i veckan under ett års tid. Ett beslut som väckt många känslor.

klar

Artikellänk är kopierad

Växjö moské blir den tredje i Sverige som tillåts sända böneutrop med högtalare. Innan dess har Fittjas moské i Stockholm getts tillåtelse, samt moskén i Karlskrona.

Beslut har nu tagits om att moskén i Växjö ska få sända ut böneutrop. Böneutropen är planerade till varje fredag under tre minuter och 45 sekunder. Beslutet är tänkt att träda i kraft den 5 augusti. Det kommer dock överklagas, och om vi får bestämma; omöjliggöras.”, skriver Sverigedemokraterna på sin facebooksida.

Både Moderaterna och Kristdemokraterna är negativa till beslutet. Moderaterna menar att det fanns fler saker att väga in än ljudnivåer innan beslutet togs, så som allmänhetens rätt att kunna skydda sig mot religiösa budskap.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro