ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Politiskt bråk kring nya balkonger

Johanna Ohlson · 21 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
De boende på Varvsgatan 1 på Södermalm har fått bygglov för tre balkonger, till Skönhetsrådets förtret. Boende på Brännkyrkagatan (till höger) har också fått bygglov.

De boende på Varvsgatan 1 på Södermalm har fått bygglov för tre balkonger, till Skönhetsrådets förtret. Boende på Brännkyrkagatan (till höger) har också fått bygglov. Foto: Linnea S Arbab


Majoriteten går emot Skönhetsrådet • Oppositionen: De struntar fullständigt i hur staden förändras

klar

Artikellänk är kopierad

Olämpligt och fult eller det perfekta läget för en balkong? Den borgerliga majoriteten har visat sig vara generös med bygglov till nya balkonger, även om de är mot gatan. Något som fått ansökningarna att strömma in och oppositionen att rasa. – Den borgerliga majoriteten ser balkonger som en mänsklig rättighet. De struntar fullständigt i hur staden förändras och värnar inte de skönhetsvärden som finns, säger vice ordförande Terese Lindberg (S).

Ordförande, Kristina Alvendal(M) tycker det är en sanning med modifikation. – Vi tycker att det måste vara en bedömning från fall till fall. Balkong betyder mycket för stockholmarnas livskvalitet.

Nu senast rörde balkongbråket tre nya balkonger på Varvsgatan. Trots att Skönhetsrådet, Stadsmuseet och stadsbyggnadskontoret sagt nej med motiveringen att det skulle förändra stadsbilden för mycket sa den borgerliga majoriteten ja. – Det rör som om få, smäckert utformade balkonger på en fastighet som redan har balkonger. Jag tror inte att det kommer bli någon påtaglig skillnad för betraktaren, säger Kristina Alvendal.

Oppositionen håller inte med.– Man förändrar inte bara fasaden på huset. Man ändrar hela bilden av Stockholm. De här nya balkongerna som ska sitta huller om buller kommer att synas på varje flygfoto taget norr ifrån, säger Terese Lindberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro