ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polly, 10, protesterar mot SL:s klämspärrar

metro · 24 Sep 2012
Uppdaterad 24 Sep 2012
Polly, 10, protesterar mot SL:s klämspärrar Polly Thörneby, 10, är rädd för glasspärrarna i t-banan. Systern Stella, 7, hjälpte till med namninsamlingen.

Polly, 10, protesterar mot SL:s klämspärrar Polly Thörneby, 10, är rädd för glasspärrarna i t-banan. Systern Stella, 7, hjälpte till med namninsamlingen. Foto: Bea Tigerhielm


SL:s nya glasspärrar klämmer och skadar resenärer – det har många stockholmare vittnat om. Men inte alla engagerar sig så hårt som Polly Thörneby, 10, från Hägersten.

klar

Artikellänk är kopierad

Polly Thörneby har skrivit ett protestbrev till SL och samlat cirka 25 namnunderskrifter till stöd för sitt krav: Byt ut glasspärrarna.

– Jag hade klämt mig några gånger och tyckte att det var dumt, förklarar hon för Metro.

I brevet till SL, underskrivet med ”En rädd tunnelbaneåkare”, skriver hon att både hon själv och flera av hennes kompisar har skadat sig, och att de är oroliga varje gång de ska åka till en station som har de nya spärrarna.

– Jag tycker att de ska byta ut dem mot de gamla spärrarna, eller göra så att de är öppna längre tid så att man hinner igenom, säger hon.

Initiativet till protestbrevet och namninsamlingen var helt Pollys eget, berättar hennes pappa Peter Thörneby.

– Jag är impad, faktiskt. Det är jätteroligt att hon engagerar sig, och att det blir respons på det, säger han.

SL säger sig ta problemen med glasspärrarna på allvar och har inlett systematiska intervjuer med resenärer för att reda ut hur kläm-olyckorna inträffar. Man har också haft möten med leverantören av spärrarna för att se vilka justeringar som kan göras.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro