ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polly, 19, fixade ögonbrynen på salong – fick brännskador

Alva Forsberg Fierro · 3 Aug 2015
Uppdaterad 3 Aug 2015
Bara några timmar efter började Polly Smiths ögonbryn att rodna och klia.

Bara några timmar efter började Polly Smiths ögonbryn att rodna och klia. Foto: Bulls


19-åringen fick brännskador i ansiktet efter den populära ögonbrynsbehandlingen. Nu riskerar hon att få bestående ärr. – Läkarna säger att jag fått permanenta skador, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Många önskar sig täta och välformade bryn – och går därför regelbundet till skönhetssalonger för att ”tråda” brynen. En populär metod som går ut på att dra upp hårstråna från roten med hjälp av en bomullstråd. Brittiskan Polly Smith ville också fixa sina bryn och bokade därför en tid på en salong i sin hemstad Wycombe.

I den så kallade HD-behandlingen – som lovar kunderna fylligare och vackrare ögonbryn – ingick vaxning, trådning och färgning av brynen och resultatet blev som hon önskat, rapporterar Elite Daily.

Två dagar innan behandlingen gjorde hon ett allergitest för att undvika eventuella reaktioner. Men bara några timmar efter började ögonbrynspartiet att rodna och klia.

LÄS MER: Läkare larmar: Fransförlängningar kan skada hälsan

Tre dagar senare hade ögonen svullnat upp så mycket att hon knappt kunde öppna dem.

– Doktorn var chockad över mina såriga ögonbryn och konstaterade att jag drabbats av en infektion, säger Polly Smith för Daily Mail.

Färgen som användes under behandlingen hade gett henne brännskador och för att lindra smärtan behandlades hon med antibiotika, antihistamin och steroider.

LÄS MER: Antti, 39, köpte peeling-medel på nätet: ”Skinnet lossnade”

– Läkarna säger att jag kan ha blivit permanent skadad. Eftersom jag jobbar som artist så kommer det här påverka mina uppvisningar. Det var inte värt risken, säger Polly.

Skönhetssalongen har erbjudit henne att betala för medicinerna, samt att återbetala beloppet för behandlingen. Men skadan är redan skedd och nu vill hon varna andra.

– Du ska alltid tänka två gånger innan du gör något som kan lämna ärr i ditt ansikte, säger hon.

LÄS MER: Linda lånade ut sin sminksvamp – smittades av bakterie: ”Huden kokade inombords”​

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro