ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pompejis innevånare söker nya hem

Elin Bohman · 17 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: LAV


klar

Artikellänk är kopierad

Innevånarna i den italienska staden Pompeji ska adopteras bort. De är av varierande ålder, väldigt snälla och utan krämpor. Ja, det finns faktiskt fortfarande innevånare i Pompeji, staden som begravdes i ett vulkanutbrott på 70-talet e.Kr. Fyrbenta innevånare.Herrelösa hundar har länge befolkat gatorna i den historiska staden strax sydost om Neapel som varje år besöks av tiotusentals turister. Nu ska ett projekt se till att de får nya hem hos familjer runt hela världen.

Italiens tre ledande djurrättsorganisationer har gått samman för att genomföra adoptionerna och än så länge har djuren fått microchip, halsband och namn - typiska romerska sådana, som en ny husbonde självklart gärna får byta.– Just nu har vi 23 hundar, men antalet varierar annars mellan 30-40 stycken, säger Giacomo Bottinelli, koordinator för djurrättsorganisationen LAV som står bakom projektet.– Intresset är stort, men det är ändå inte helt enkelt att hitta en familj som kan adoptera hundarna. Vi kontrollerar noggrant hur förhållandena i hemmet är: om familjen har barn, om det finns trädgård, någon som kan gå ut med hunden på dagarna, till exempel en äldre släkting, säger Giacomo Bottinelli till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Elin Bohman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro