ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pontifex är påvens nya Twitter

Aron Andersson · 3 Dec 2012
Uppdaterad 3 Dec 2012
Pontifex är påvens nya Twitter

Pontifex är påvens nya Twitter Foto: Scanpix / Montage


I verkligheten har han 1,2 miljarder följare. Men på Twitter är det en lång bit kvar. Nu tar påven ännu ett steg på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

Påven Benedictus XVI börjar nu twittra. Under namnet Pontifex kommer i fortsättningen att sprida sin gospel. Enligt ett uttalande från Vatikanstaten kommer påven att börja twittra den 12 december. – Namnet är bra. Det betyder påve, och det betyder också brobyggare, säger Greg Burke, medierådgivare vid Vatikanstaten.

Kontot kommer troligtvis inte att fyllas med meddelanden om påvens klädbyten eller fikaraster. Enligt Greg Burke kommer det snarare att vara spirituella twitterinlägg, och de kommer enligt medierådgivaren definitivt att komma från påven själv. – Alla påvens twitterinlägg är påvens egna. Ingen kommer att lägga ord i hans mun, förklarade han på en presskonferens.

Däremot är det hans hjälpredor som i framtiden kommer att skriva själva inläggen, och påven själv kommer bara att godkänna innehållet.

Redan nu går det att ställa frågor till påven märkta med #askpontifex som hashtag. Dessa frågor är det första som den 85-åriga påven kommer att svara på.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro