ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pontus, 21, vann trissmiljoner: Har inte förstått det än”

· 9 Feb 2016
Uppdaterad 9 Feb 2016
Pontus, 21, hade inte hoppats på mer än det lägsta beloppet vid vinstskrapandet. Han vann 50 gånger mer än så.

Pontus, 21, hade inte hoppats på mer än det lägsta beloppet vid vinstskrapandet. Han vann 50 gånger mer än så. Foto: Svenska Spel


Peter Jihde hoppade upp i famnen, Tilde de Paula Eby skrek rakt ut och hans pappa sprang in i studion och grät när Pontus, 21, kammade hem storpotten. Nu vill han komma tillbaka till verkligheten, sen ge sig ut på en resa.

klar

Artikellänk är kopierad

När Pontus Palmqvist från Eskilstuna skulle skrapa fram sitt vinstbelopp i TV4:s Nyhetsmorgon under tisdagen hade han inte väntat sig en större vinst än 100 000 kronor. Det visade sig snart bli 50 gånger mer än så – fem miljoner kronor.

– Man ser alltid hur andra är med om det, men när man är med om samma sak själv kan man ju inte riktigt förstå. Jag har inte förstått det än, men sakta men säkert så kommer man underfund med vad som hänt, säger han.

►LÄS MER: Peter blev arbetslös – dagen efter vann han på Triss

Trisslotten som tog Pontus till tv-rutan fick han i julklapp av sin farmor, och den färd som lotten skulle komma att ge var oväntad.

– Jag är jätteglad över hur bra hela arrangemanget har varit, från hotell till måltider och att vara med i tv. Det har varit jättekul, världens resa. Men just nu känner jag att jag bara rabblar samma saker.

Efter tisdagens vinst på fem miljoner har Pontus fått mycket uppmärksamhet och gratulationer, något som han tyckt var kul för en dag men inget han vill leva med i längden.

– Jag trodde jag skulle komma undan i ett par timmar när jag gick till gymmet, men de kände igen mig och grattade där också, skrattar han.

►LÄS MER: Asylsökande Omid, 21, vann 250 000 på triss: "Jag har drömt om det här"

Han är tillbaka hemma i vardagen när Metro pratar med honom, och hela vinsten har börjat sjunka in. Härnäst är det bara att planera hur han ska göra med sin lägenhet och sitt jobb inför den resa han så småningom vill göra.

Pengarna kommer delas mellan flera personer, bland annat får Pontus farmor, som köpte vinstlotten, en del.

Hur kände din farmor när hon förstod vad som hänt?

– Hon blev helt till sig, stackars tant.

Får hon följa med ut på resan du planerar att göra?

– Nej jag tror att hon kan vara för gammal för det, skrattar Pontus.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro