ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pontus är 15 år och pappa: Man får skita i vad alla säger”

Johan Wikén · 5 Nov 2015
Uppdaterad 5 Nov 2015
Pontus Rosenborg, 15, beskriver de första månaderna med dottern Melanie som underbara.

Pontus Rosenborg, 15, beskriver de första månaderna med dottern Melanie som underbara. Foto: Privat


Pontus Rosenborg är 15 år. På söndag upplever han sin första fars dag som pappa. För Metro berättar han om fördomarna han stöter på som ung förälder: Man får liksom bara skita i vad alla säger”.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 24 april i år föddes dottern Melanie. I samma stund blev Pontus Rosenborg från Bollnäs en av Sveriges yngsta pappor.

– Jag hade aldrig haft en tanke om att få barn så här tidigt, jag tänkte att jag skulle vara över 20, säger Pontus som nu är 15 år.

►LÄS MER: Gabriell, 15, är gravid – får höra att hon ”inte kan vara mamma”

Han och flickvännen Fanny, 17, träffades sommaren 2013 på en konsert i Globen. De fattade tycke för varandra och blev ett par några månader senare.

– Hon bodde i Stockholm och jag i Bollnäs så det var 30 mil mellan oss. Vi åkte fram och tillbaka.

Sommaren 2014 blev Fanny gravid, då var Pontus 14 år och gick i årskurs åtta. De bestämde sig för att behålla barnet. Han var orolig för vad föräldrarna skulle säga.

– Det var mitt i natten som han skrev på Facebook att Fanny var gravid i vecka tolv. Först tänkte jag att det var ett skämt, sedan kände jag bara ”nej”, säger Anna Bertilsson, 45, som är mamma till Pontus.

Hon försökte säga till honom att det är mycket annat som ska hinnas med om man bara är 14 år. Det tog ett bra tag innan det sjönk in. Men när Melanie föddes och Anna Bertilsson fick träffa henne för första gången förändrades allt.

– Nu vill jag knappt lämna tillbaka henne när jag har varit barnvakt.

Melanie har hunnit bli sex månader. Pontus Rosenborg beskriver de första månaderna som fantastiska, trots att det har blivit en hel del resor med tanke på att Fanny och dottern bor 30 mil ifrån honom. Samtidigt har många reagerat på deras unga ålder.

– När vi berättade för folk var det många som sa att vi skulle tröttna, att vi inte kommer orka och att vi kommer förlora våra unga liv. Vi visste att många skulle säga emot. Men man får liksom bara skita i vad alla säger.

►LÄS MER: Veronica blev mamma mot alla odds: "Längtan var större än rädslan"

När de går på stan med dottern kan de dra till sig en hel del blickar.

– Jag fattar att det är så, jag är 15 år och ser inte vuxen ut, inte hon heller. Jag fattar att vi får blickar. Folk kanske tänker att det är en lillasyster, men så är det inte.

Nu på söndag får Pontus uppleva sin första fars dag sedan Melanie kom till världen.

– Jag visste knappt att det var fars dag, nu kommer jag vara pappa på den dagen. Nu är det inte bara jag som säger grattis till min pappa.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro