ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Popstjärnan Nancy Ajram spelar i Göteborg – då tas prideflaggorna bort

Sofia Clason · 17 Aug 2018
Uppdaterad 17 Aug 2018
Den arabiska popstjärnan spelar på Kulturkalaset i kväll.

Den arabiska popstjärnan spelar på Kulturkalaset i kväll. Foto: Getty, Pixabay


Alla prideflaggor tas nu bort från en av Kulturkalasets scener. I kväll spelar den libanesiska popstjärnan Nancy Ajram – som inte kan tvingas att göra "ett politiskt statement" enligt Kulturkalasets verksamhetsansvarige.

klar

Artikellänk är kopierad

Nancy Ajrams team ska ha blivit förvånade när de kom till Göteborg i torsdags och insåg att spelningen på Kulturkalaset skulle ske samtidigt som Europride, skriver GP.

Ville plocka ner flaggorna från hela avenyn

Först ville teamet att alla regnbågsflaggor skulle plockas ned från hela Avenyn, för spelningens skull. När det inte var genomförbart fick man nöja sig med att samtliga regnbågsdetaljer togs bort från konsertscenen vid Götaplatsen.

– Vi kan inte tvinga Nancy Ajram att göra ett politiskt statement genom att uppträda på en regnbågsscen, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig på Kulturkalaset till GP.

”Folk har telefoner med sig”

Tasso Stafilidis betonar att stjärnans karriär främst finns i länder där det är förbjudet att vara öppet homosexuell, vilket i vissa fall beläggs med dödsstraff. Han anser att det kan innebära en fara för Ajram att uppträda på en regnbågsdetaljerad scen.

– Jag uppfattar det så. Folk har telefoner med sig och direktsänder på sociala medier. Allting sprids snabbt och det kan få allvarliga konsekvenser. Vi kan inte ta ansvar för det, säger han till GP.

Enligt Stafilidis har Ajram inget problem med att Europride pågår. Men i stjärnans kontrakt ska det stå att hon ska uppträda på en neutral scen.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro