ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Populär Twitteraktie börjar handlas

TT · 7 Nov 2013
Uppdaterad 7 Nov 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

I dag gör Twitter debut på börsen i New York — den största börsnoteringen i USA sedan Facebook.

Ett stort sug efter Twitter-aktier gör priset blir 26 dollar, högre än det spann på 23—25 dollar som tidigare hade angivits.

Twitter uppgav i en tweet att 70 miljoner aktier släpps vid börsnoteringen, vilket innebär att företaget drar in drygt 1,8 miljarder dollar och att hela företaget värderas till över 14,1 miljarder dollar, eventuellt uppemot 14,4 miljarder dollar. Om aktien blir övertecknad på New York-börsen NYSE väntas ytterligare 10,5 miljoner aktier släppas, så att företaget drar in totalt 2,1 miljarder dollar.

Hur kommer det då att gå för Twitter den första dagen på börsen? Analytikern Brian Wieser vid Pivotal Research Group tror att aktien skulle kunna gå upp till över 30 dollar, men varnar för att handeln skulle kunna bli svajig. Twitter har 230 miljoner användare, inklusive kändisar, politiker och journalister, och investerare är entusiastiska inför företaget. Men Twitter har aldrig gått med vinst, och frågan är hur väl Twitter kommer att lyckas med att tjäna pengar i framtiden.

– Det är fortfarande så mycket som är osäkert och det är så svårt att ens identifiera hur stora möjligheterna är, säger Wieser.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro