ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Porrbilder på bilen går inte att stoppa

Tomas Lundin · 6 Sep 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Grova porrbilder, reklamkort för porrklubbarna Club Privé och Club Lady, har fästs under vindrutetorkarna på hundratals bilar i Stockholms innerstad. Och de går inte att stoppa via lagen. Bilderna visar mer eller mindre nakna kvinnor och män som bland annat ägnar sig åt sado-masochistiska lekar.

FÅTT KRITIK Porrklubbarna har tidigare fått mycket kritik för sin marknadsföring, inte minst för de ökända plakatbilar som kör runt i city och socialborgarrådet Margareta Olofsson, v, har länge kämpat för att få bort porren från gatorna. När Metro kontaktar henne känner hon inte till reklamen, men blir upprörd. – Jag blir förbannad, det här sänder hemska signaler om att kvinnokroppen är lovligt byte, säger hon.

SVÅRT ATT KOMMA ÅT När klubbarna för några år sedan släppte ut tusentals reklamflyers på gator och torg kunde de anmälas för nedskräpning, men när reklamen fästs under vindrutan går de säkra. – Vi kan inte göra så mycket i det här läget, de kan lagen och vet vad de får och inte får göra, säger Margareta Olofsson. Ingen av klubbarna har kunnats nås för en kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro