ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Porrfilm visas direkt i Microsofts sökmotor

Kristoffer Rengfors · 1 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Microsofts nya sökmotor Bing spelar videoklipp direkt i sökresultaten. Något som underlättar en hel del för den som letar efter mer vuxet material på nätet.En av de mer imponerande funktionerna i Microsofts nya sökmotor Bing är dess möjlighet att spela upp videoklipp från Youtube och andra videokällor direkt i sökresultaten. Men funktionen kan nog tänkas få ett helt annat användningsområde än sökningar på sajter som Youtube. Microsofts nya sökmotor samlar ihop videoklipp från olika källor och spelar dessa direkt i sökmotorn. På detta sätt förpackas även porrklipp och visas upp direkt i Microsofts sökmotor. Visserligen varnar Bings filterfunktion för att vissa sökningar kan innehålla olämpligt material, men bara två enkla klick krävs för att stänga av filtret och visa alla sökresultat.

Fredrik Saatchi, marknadsansvarig för Bing låter förvånad när Metro frågar honom om att porrfilmer spelas upp direkt på Microsofts sajt.

– Det låter inte så himla bra det där. Det kan jag tänka mig att det blir ändring på. Jag kan säga att det försvinner nog väldigt snabbt. 

Hur snabbt då?– Väldigt snabbt i alla fall.

På Google och Yahoo liksom på Bing går det att stänga av de filter som tar bort vuxet material. Då visas även pornografiska bilder på sökmotorer som Yahoo och Google. Men de nya funktionerna på Bing gör att väldigt grova porrfilmer går att spela direkt i Microsofts sökmotor.

– Men du behöver väl inte skriva att Bing är den nya porrsurfmotorn, säger Fredrik Saatchi.

Två timmar efter att Metro publicerar artikeln ringer Microsoft upp igen och vill tydliggöra att de inte kommer att ta bort något material på sökmotorn.

– Vi tar inte bort något material, sökmotorn indexerar fortfarande allt material. Om man vill ta bort det här så aktiverar man ett filter i sina personliga inställningar, säger Fredrik Saatchi.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro