ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Porrkungen vill ta över AIK

TT · 2 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Tror sig få stopp på huliganismen

klar

Artikellänk är kopierad

Berth Milton, 52, porrkungen som sedan länge driver ett av världens största porrimperium, är nu i full färd med att köpa in sig i AIK, skriver fotbollskanalen.se.

Han tror sig kunna få stopp på våldet. I TV3:s Insider berättar han att nu att han håller på att köpa in sig i fotbollsklubben AIK.

Den senaste tiden ska han ha köpt stora aktieposter i klubben via en norsk bank. – Jag bor ju i Barcelona och det vore jäkligt kul att äga ett svenskt lag, säger Milton i programmet.

Han drar jämförelsen mellan spank och svensk fotboll och stämningen runt omkring: "Det är inget bråk i Barcelona, trots att det är 100 000 på läktaren. Jag tror att jag kan få stopp på huliganisen, det behövs en ledartyp som vågar stå upp".

Han säger vidare att han tror att "snorungarna" lyssnar på honom.

Berth Milton uppger att han äger tio procent av AIK i dag och att han siktar ännu högre. "Min målsättning är verkligen att få inflytande, jag skulle vilja styra laget om det gick, men porrpengar är inte välkomna och jag får bara äga 49 procent", säger han till Insider.

– Vem som helst kan köpa aktier i noterade bolag. Jag kommenterar inte enskilda aktieägare.

Kan ha brutit mot flaggningsregler

Om porrkungen Berth Milton köpt aktier i AIK Fotboll och kommit upp i 10 procent av rösterna kan han ha brutit mot flaggningsreglerna.AIK Fotboll är noterat på Nordic Growth Market, som är en auktoriserad börs. Därmed gäller samma regler som för Stockholmsbörsen. När en aktieägare köper aktier i ett bolag och därmed uppnår eller passerar 5 procent måste denne anmäla innehavet till såväl Finansinpektionen (FI) som bolaget i fråga, och det ska ske senast på handelsdagen efter det att affären genomförts.Om man inte gör det kan Finansinspektionen ta till tvångsåtgärder, vilket kan bli dyrt för den som syndar.– Vi har olika verktyg för tvinga fram en flaggning genom vitesföreläggande. Man kan få betala en särskild avgift som är lägst 15 000 och högst 5 miljoner, säger Kristoffer Rosell, jurist på FI. FI har ännu inte tagit emot någon flaggningsanmälan från Milton.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro