ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Porrläsning fall för hovrätten

Stockholm TT · 18 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det är DI-studenten, som av tingsrätten i höstas dömdes till 80 dagsböter för sexuellt ofredande, som överklagat domen. Han yrkar nu på att bli helt frikänd. Enligt studentens advokat bygger domen på moraliska resonemang i stället för juridiska slutsatser.

Åklagare Birgitta Tholander Werne yrkar för sin del på ett skärpt straff. Teaterprojekt Målsägande i tingsrätten var 16 barn som var med när porrnovellen lästes upp i en koja på DI som en del i ett teaterprojekt på temat barn och sexualitet. I den här rättegången har minst fyra av barnen dragit sig ur.

Studentens advokat Bengt Hasselberg betonade i sin sakframställan att DI brustit i sin handledning av projektet och stödde sig på två utredningar som gjorts av Bengt Westerberg och Högskoleverket. Hasselberg konstaterade också att studenten sluppit disciplinåtgärd från DI av samma skäl. Vittne kallas Förhandlingarna i hovrätten kommer att pågå under torsdagen och fredagen. Flera videoinspelningar ska spelas upp. Dessutom har bland annat den förskolelärare som var med vid uppläsningen kallats som vittne.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro