ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Porrstjärna söker asyl i EU

Gustaf Eriksson · 5 Dec 2012
Uppdaterad 5 Dec 2012
Porrstjärna söker asyl i EU  Kvinnorna på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Porrstjärna söker asyl i EU Kvinnorna på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Getty Images


Hon blir förföljd i sitt hemland – på grund av att hon spelat in porrfilm. Det hävdar ukrainska Anastasiya Gryshay. Nu är hon den första porrstjärnan någonsin att söka asyl i EU.

klar

Artikellänk är kopierad

Trebarnsmamman Anastasiya Gryshay, som i porrfilmskretsar är mer känd som Wiska, lämnade sitt hemland Ukraina 2010. Grishay hävdar att hon förföljs i Ukraina på grund av att hon är en porraktris. Det rapporterar brittiska Daily Mail.

De ukrainska myndigheterna ska bland annat ha hotat att ta barnen ifrån henne, eftersom hennes jobb gör att hon inte är en "värdig mamma."

Anastasiya Gryshay bor nu i Tjeckien, där hon sökt asyl. Enligt Daily Mail är Anastasiya Gryshay den första porrstjärna någonsin som söker asyl i EU med hänvisning till förföljelse på grund av jobbet.

Men myndigheterna avslog hennes ansökan. Snart kan Anastasiya Gryshay och barnen komma att tvingas ut ur Tjeckien. "Jag har fått 15 dagar på mig att lämna landet. De bryr sig inte om att vi inte kan återvända till Ukraina", säger hon till The Times.

Gryshay tänker nu överklaga beslutet till Europadomstolen.  Hennes kamp stöds av den ukrainska kvinnoorganisationen Femen, som blivit kända för barbröstade protester mot sexhandel och prostitution. "Vi fortsätter att slåss för frihet och för Anastasiya Gryshays rätt att vara mamma", skriver Femen på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro