ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Portades från nattklubben – åtalas för skjutning mot vakterna

Sebastian Chaaban · 1 Jul 2013
Uppdaterad 1 Jul 2013
Här griper polisen en av de misstänkta männen.

Här griper polisen en av de misstänkta männen. Foto: Polisen


Männen hamnade i bråk med vakterna. Sedan körde de förbi klubben och sköt med ett gevär mot vakterna och gäster vid entrén. – Det är liknande Stureplanshändelsen, säger åklagare Charlotta Stege Unger.

klar

Artikellänk är kopierad

De två männen skulle gå på nattklubben TB's på Tumba torg.
De två männen skulle gå på nattklubben TB's på Tumba torg.Foto: Polisen
Geväret som ska ha använts vid skjutningen.
Geväret som ska ha använts vid skjutningen.Foto: Polisen
Geväret hittades i en buske i närheten av nattklubben.
Geväret hittades i en buske i närheten av nattklubben.Foto: Polisen
Den bil som männen ska ha körts påträffades krockskadad.
Den bil som männen ska ha körts påträffades krockskadad.Foto: Polisen
Vid en husrannsakan hos en av männen hittade polisen ett harpungevär.
Vid en husrannsakan hos en av männen hittade polisen ett harpungevär.Foto: Polisen

Det två 24-årige männen skulle gå på restaurangen och nattklubben TB's på Tumba torg.

Men de hamnade i bråk med vakterna och nekades inträde. Kort därefter återvände de. – De åker då förbi i en bil och har skjutit från ett nedrullat fönster i bilen. De skjuter mot entrén där det står tre gäster och två vakter. Jag påstår att man gjort det i uppsåt att döda och skada dem, säger Charlotta Stege Unger, åklagare vid Södertörns åklagarkammare.

Nu är männen åtalade misstänkta för försök till mord på de fem personer vid klubbens entré. En av männen ska ha kört bilen och den andre mannen ska ha skjutit skott med ett gevär med ljuddämpare mot nattklubben, enligt åtalet. – De kunde gripas en bit från platsen, där deras bil påträffades krockskadad. Man hittade även geväret vid platsen, säger Charlotta Stege Unger. – Det är liknande Stureplanshändelsen, Det är tur att ingen blev skadad helt enkelt, säger hon.

En av vakterna berättar i förhör hur han kände "hur kulan viner förbi honom." 

De två 24-årige männen förnekar brott. Och deras advokater håller inte med åklagaren om att männen ska ha försökt att skada någon. – Det är inte alls frågan om det, och det kommer att visa sig. Jag förstår inte varför de har åtalat om försök till mord, det är helt uppåt väggarna, säger Lars Wall, advokat till en av männen.

Hans klient har erkänt att han sköt mot nattklubben, men menade aldrig att skada någon. – Det är alldeles uppenbart när man tittar på utredningen, det är bara att titta på var det träffade, det är inte i närheten av folk, säger Anders Wall.

Den 24-årige man som sköt sitter nu även häktad misstänkt för grovt narkotikabrott, något som han förnekar. Fredrik Zettergren är advokat till den misstänkte mannen som ska ha kört bilen. – Han var helt enkelt på fel plats, vid fel tillfälle. Han visste inte något om det här, eller att det förekom något vapen. Han förnekar brott, säger Zettergren.

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro