ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Postanställd misstänks ha stulit mobiler och förlovningsringar ur paket

Linnea Bergman · 23 Nov 2018
Uppdaterad 23 Nov 2018
Mannen stal mobiltelefoner och två vigselringar ur paket. Till vänster syns en bild på ett paket ur polisens förundersökningsprotokoll. Ringen till höger är en genrebild.

Mannen stal mobiltelefoner och två vigselringar ur paket. Till vänster syns en bild på ett paket ur polisens förundersökningsprotokoll. Ringen till höger är en genrebild. Foto: Polisen/IBL.


En 30-årig Postnordanställd misstänks ha länsat paket på både mobiltelefoner och vigselringar. Nyligen åtalas mannen för stölderna.

klar

Artikellänk är kopierad

30-åringen arbetade på ett av Postnords kontor i Örebro län. Men enligt åtalet bistod han inte bara människor som skickat efter paket – han tog även själv för sig av en del av de dyrbara varorna.

Mannen misstänks nu för fem stölder mellan september 2017 och april 2018. Det rör sig om fyra mobiltelefoner och ett par förlovningsringar. Totalt var godset värt 24 098 kronor, en stöld som även tidningen Nerkes Allehanda rapporterat om. 

Kvinna kom med ringar till postkontor

Stölderna började nystas upp när en kvinna besökte det kontor där mannen arbetade. Hon hade med sig två förlovningsringar. Kvinnan berättade för kontorets chef att ringarna hade blivit stulna ur ett paket av den 30-årige mannen.

Trots att kvinnan berättade om sina misstankar fick 30-åringen fortsätta arbeta flera pass på postkontoret, har kontorets chef själv berättat i polisförhör.30-åringen var inhyrd som konsult och hade arbetat för Postnord av och till i flera år när de misstänkta stölderna uppdagades.

Mannen berättade om att öppna paket

Kvinnan som larmade polisen om de misstänkta stölderna har sagt i förhör att mannen tidigare berättat för henne om paketen.

”Ja, hur lätt det är att öppna ett paket, vilket paket, hur de ser ut, hur man känner på paketen. Det är många olika saker,” har hon sagt i förhör.

Förlovningsringar med namn och datum ingraverat

På de stulna vigselringarna stod två namn och datumet för en förlovning. Paret som fick sina ringar stulna fick dock nya ringar skickade till sig efter att paketet som de först hämtade ut var tomt.

I förhör har mannen nekat till att ha stulit mobiltelefonerna och ringarna.

”Jag har aldrig sett några ringar på Postnord, aldrig någonsin,” har mannen bland annat sagt i förhör.

Rättegången hålls i januari.

Mannen misstänks ha öppnat paket och stulit innehållet. På bilderna syns ett av paketen och en av mobiltelefonerna som misstänks ha stulits. Foto: Polisen.
Mannen misstänks ha öppnat paket och stulit innehållet. På bilderna syns ett av paketen och en av mobiltelefonerna som misstänks ha stulits. Foto: Polisen.
klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro