ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Postbolag tappade bort miljonarv – familjen erbjöds 200 kronor

Hugo Ewald · 15 Dec 2017
Uppdaterad 15 Dec 2017
Arkivbild.

Arkivbild. Foto: Mark Lennihan/AP/TT


När en kanadensisk kvinna i februari skulle fördela arvet från sin avlidna pappa tappade transportbolaget UPS bort checken under transporten. Istället för att ersätta de förlorade pengarna erbjöd företaget enbart ersättning för transportkostnaderna, runt 200 svenska kronor. Först efter att fallet uppmärksammats av kanadensiska CBC fick makans bror sitt arv.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan början av februari har ett par i kanadensiska Ontario varit involverade i en långdragen tvist med transportföretaget UPS och bankföretaget TD. Detta efter att checken som innehöll arvet från makans avlidna pappa försvann under transporten. Först efter att fallet uppmärksammats av CBC blev familjen ersatta.

Det hela började i februari när Lorette Taylor fick ansvaret att fördela arvet från sin avlidne far till sig själv och sina syskon. Tillsammans med sin man gick de till sitt lokala bankkontor, som föreslog att de skulle skicka arvet till syskonen i formen av en check. Paret anlitade sedan transportföretaget UPS för att leverera checken.

10 månader senare hade Taylors bror Herbert fortfarande inte fått sin del av arvet, motsvarande runt 5,6 miljoner svenska kronor. Enligt CBC hade UPS plockat upp checken, som sedan försvann under transporten.

”Våra dokument visar att vårt team följde protokollet och vi har gjort en grundlig sökning efter paketet. Vi har tyvärr inte kunnat hitta det”, skriver en talesperson för UPS i ett mejl till CBC.

Men UPS kom inte att ersätta familjen, förutom för de motsvarande drygt 200 svenska kronorna transporten kostade. Herbert Taylor fick också ett brev där UPS bad om ursäkt.

– Det var snällt av dem att säga det, men det löser inte mina problem, säger Herbert Taylor till CBC.

Inte heller banken ville ersätta familjen, om de inte skrev under ett avtal att betala tillbaka alla pengarna om någon annan skulle ta ut pengarna från den borttappade checken. Inte heller då blev familjen ersatt, och banken kom att kräva att Lorette och hennes man skulle pantsätta sitt hus som säkerhet, någonting de vägrade. Under den tiden hann Herbert Taylor hamna i finansiella spörsmål.

Först efter att CBC uppmärksammat fallet kom TD att ersätta familjen med den fulla summan av arvet. Detta efter att banken och UPS var och en för sig hävdat att man inte gjort något fel.

”Vi förstår det som att vi hittat en lösning med vår kund. Det står nu klart för oss att det var mer vi kunde göra i det här fallet”, skriver en talesperson för banken i ett mejl till CBC.

 LÄS MER: Trots kritiken mot Postnord – 99 av 110 brev gick fram på en dag

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro