ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Posten slarvade – César föll ur bostadskön

Patrick Ekstrand · 26 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

POSTFEL. Efter 13 år i bostadsförmedlingens kö blev César Gretser utslängd eftersom han inte betalade köavgiften i tid – detta trots att Posten har medgett att inbetalningsblanketten aldrig levererades till ettan som 35-årige Gretser, hans sambo och deras tvååriga dotter bor i. Postkontoret har skriftligen medgett att brevbärarvikarien inte levererade blanketten och Gretser säger att han hade mycket annat att tänka på.– Jag väntade på ett nytt körkort som aldrig kom, liksom min sambos ID-kort. Inte fan tänkte jag på bostadsförmedlingens avgift då.Stockholms stads bostadsförmedling räknar dock med att folk glömmer att betala och skickade en påminnelse efter sex månader, men när den kom befann sig Gretser och hans familj utomlands.

När han kom hem och hittade den på dörrmattan betalade han, men det var två dagar efter förfallodatumet.Bostadsförmedlingen tog ingen hänsyn till Gretsers förklaring, trots att han bifogade Postens skriftliga erkännande.Nu vet Gretser inte vad han ska ta sig till.– Innan det här hände kunde jag i princip lyfta på luren och få en trea i stan.

Bostadsförmedlingens vd Per Anders Hedkvist säger att det är trist att det blivit som det blivit men att han inte ser några skäl att bostadsförmedlingens styrelse ska ta upp fallet.– Det gör vi bara om fallet är av principiell karaktär, och den bedömningen gör vi inte i det här fallet. Det är jättetrist, men det är inte bara den här kunden som drabbats av att Posten inte delat ut brev. Dessutom gav vi som vanligt sju månaders respit.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro